CHP'li Hamzaçebi: Sayıştay'a göre bankaya yatırıp makam aracı almışlar

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin tweeti 'Bedelli Askerlik' konusunu sosyal medyada yeniden gündeme oturttu.

Bedelli Askerlik'ten gelen paralara ne olduğunu sorduğunu ve doğru- dürüst cevap verilmediğini ifade eden CHP'li Hamzaçebi, 'Sayıştaya göre bankaya yatırıp makam aracı almışlar' dedi.





Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'li Hamzaçebi, 'Bedelli Askerlikten gelen paralar ne oldu diye sormuştum, doğru-dürüst cevap vermediler. Sayıştaya göre bankaya yatırıp makam aracı almışlar' diyerek, yazılı soru önergesine verilen cevabı ve T.C Sayıştay Başkanlığı'nın hazırladığı Rapor'un ilgili bölümlerini paylaştı.

CHP'li Hamzaçebi'nin tweeti şöyle:





VATANDAŞ: MİLLİ SAVUNMA İÇİN KAYNAK, BEDELLİ ASKERLİK

AKP'li bazı hükümet üyeleri 'Günümüzde ülkeler artık savunma güvenlik ihtiyaçlarını tek başına insanla yapmıyor. Türkiye 21. yüzyılın dünyasında sahip olduğu ve olacağı gücü eğer realize edecekse savunma güvenlik alanında yapılmamış yatırımların yapılması, askeriyemizin modernizasyonu ve teknoloji yoğun alanlarda bu projelerin hızla yapılması lazım. Bunun içinde gerekli olan kaynağı ya borç alacağız ya da vergileri artıracağız' derken; vatandaşlar, Bedelli Askerliğin 'neden kaynak olarak görmezden gelindiğini' sorguluyor.


İşte CHP'li Hamzaçebi'nin tweetine bazı vatandaşların yaptığı yorumlar:







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?