MSB Eski Genel Sekreteri Yalım: Erdoğan, Ege Denizi’ndeki inisiyatifi Yunanistan’a terk etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Lozan Antlaşması'nı ihlal ederek Ege'de gayri askeri statüdeki adaların üzerinden F-16 savaş uçağı ile uçtu.

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, TÜRKSAM internet sitesine yaptığı değerlendirmede Çipras'ın Lozan Antlaşması'nın 12. Maddesine göre gayri askeri statüdeki Limni ve Bozbaba adaları üzerinden askeri uçakla uçtuğunu belirterek, 'Çipras, Lozan Antlaşması'nı ihlal etmiştir... Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile AKP Hükümetleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına sahip çıkmamakta ve Ege Denizi’ndeki inisiyatifi Yunanistan’a terk etmektedir' dedi.



TÜRKSAM internet sitesinde 'Ege’de F-16 İle Uçan Çipras Lozan Antlaşması’nı İhlal Etti' başlığı ile yer alan haberin tamamı şöyle:

''DHA’ya göre Yunanistan Başbakanını taşıyan uçak, yaklaşık bir saat süren uçuş sırasında Skiros, Halkidiki, Aynaros, Limnos ve Ayios Eustratios üzerinden geçtikten sonra saat 13.30’da Larisa Havaalanı’na iniş yaptı. Başbakanlığın bu Sabah gazetecileri “Çipras uçuyor mu?” cümlesiyle bilgilendirmesi ilk başta şaşkınlık yarattı. Daha sonra Başbakan’ın Larisa Hava Kuvvetleri Karargâhını ziyaret ettiği öğrenildi. Savaş uçağıyla uçuş yapan ilk Yunanlı lider Eleutherios Venizelos, daha sonra da Konstantinos Mitsotakis olmuştu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Çipras’ın uçuşundaki ihlallerini Milli Savunma E. Genel Sekreteri Ümit Yalım, TÜRKSAM için değerlendirdi.
Yunan Başbakanı Çipras, Larissa’da konuşlu 110. Hava Üssünü, 12 Ekim 2017’de ziyaret etti. Başbakan Çipras, hava üssünde, Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis ve Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Christodoulou tarafından karşılandı. Hava Üssündeki 337.Filo’dan F-16 Blok 52+ Savaş Uçağı ile havalanan Çipras Ege Denizi üzerinde uçtu. Ziyaret ve uçuş ile ilgili haber, resim ve video görüntüleri Yunan Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı. Çipras’ın Ege Denizi üzerindeki uçuşuna iki adet F-16 uçağı da refakat etti.

“Lozan Antlaşması’na Aykırı”
Larissa’dan havalanan Çipras, Kuzey Ege Denizi’nde, İskiri, Bozbaba ve Limni adaları üzerinde uçtuktan sonra Halkidi Yarımadası üzerinden dönüş yaparak Larissa meydanına iniş yaptı. Limni ve Bozbaba adaları Lozan Antlaşması’nın 12. maddesine göre gayri askeri statüdedir. Anılan adaların üzerinden askeri uçaklar uçamaz. Çipras, Limni ve Bozbaba adalarının üzerinden askeri uçakla uçarak Lozan Antlaşmasını ihlal etmiştir.

İlk İhlal Değil!

Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis ve Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Christodoulou, 31 Ağustos 2017’de, Girit’ten havalanarak, Türk adalarının üzerinden uçmuş ve Türk hava sahasını ihlal etmişti.
Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Apostolakis, 20 Nisan 2016’da Larissa’dan havalanarak Aydın Eşek Adası ve Aydın Bulamaç Adası’nın üzerinden uçmuş ve Türk hava sahasını ihlal etmişti.
Verilen somut örneklerden anlaşılacağı üzere, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile AKP Hükümetleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına sahip çıkmamakta ve Ege Denizi’ndeki inisiyatifi Yunanistan’a terk etmektedir.''


TÜRKSAM'ın Twitter hesabından paylaştığı habere yapılan bazı yorumlar ise şöyle:

* Milletin Cumhurbaşkanı F-16 ya biniyor, bizim ki at’a 🐴 binemiyor. Kaldı ki at deyince akla Türk gelen bir geçmişimiz var...

Ak parti ve ülkeyi yönetenler bunların hesabını vereceklerdir Ege denizi Yunanistan’a ne karşılığında bırakılmıştır ? Neden bir ey demiyoruz

meydan boş olunca cakallarda gezi yapar ?

Sosyal medya da bir avuç insan hariç gerisi kömür sevdalısı aldatılmış seçmen gibi gözümde...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?