CHP: 'Belgeler sahte' diyenler, o belgelerin araştırılmasını reddetti!

CHP'nin belgelerin 'doğru olup olmadığının' araştırılması için TBMM de komisyon kurulmasını talep ettiği önerge AKP’nin oyları ile reddedildi.

Bahçeli'nin MHP'si çekimser kalarak, AKP'nin 'sahte' dediği belgelerin TBMM de araştırılmamasına adeta katkı sundu.



'BELGELER SAHTE' DİYENLER, O BELGELERİN ARAŞTIRILMASINI REDDETTİ!'

CHP'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Erdoğan'ın akraba ve yakınlarının Man Adası'na giden milyon dolarlarının ve Genel Başkanımız @kilicdarogluk'un ortaya koyduğu belgelerin araştırılması için verdiğimiz önerge AKP'li vekiller tarafından reddedildi!


'Bu işin savcısı millettir' diyen CHP, dün üç Grup Bakanvekili'nin imzası ile milletin yegane temsilcisi TBMM'de belgelerin 'Doğru olup olmadığının araştırılması' için Komisyon Kurulması Önergesi vermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, TBMM Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesi şöyle:

''TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak "Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurt dışında, vergi cennetinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor muydun? Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Bunun cevabını bekliyorum" şeklinde açıklamaları üzerine başlayan tartışma karşılıklı beyanlar, açılan tazminat davası ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu belgeleri açıklaması ile yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu belgeleri açıklamasından hemen sonra Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri, yandaş medya ve Sayın Erdoğan’ın avukatı daha belgeleri görmeden araştırmadan sahte ve yalan oldukları yönünde beyanlarda bulunarak kamuoyunda yanlış algı oluşturma gayreti içine girmişlerdir. Bu aşamadan sonra söz konusu belgelerin doğru olup olmadığının, yurtiçi ve yurtdışında bu transferlere aracılık eden bankalar ve ilgili şirket kayıtlarında gerekli araştırma ve yazışmaların TBMM nezdinde oluşturulacak Komisyon güvencesinde yapılarak açıklığa kavuşturulması ve halkımızın aydınlatılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının, dünürünün, eniştesinin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün ve oğlunun yurt dışındaki şirketlerle olan para hareketlerinin ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan belgelerin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması amacıyla Anayasanın 98, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.''

Engin ALTAY                   Engin ÖZKOÇ               Özgür ÖZEL

İstanbul Milletvekili       Sakarya Milletvekili       Manisa Milletvekili

Grup Başkanvekili         Grup Başkanvekili        Grup Başkanvekili

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?