Kılıçdaroğlu: İkiyüzlülüğünüzü bu halk unutmaz!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu; Türkiye'de vergi vermemek için Malta'da şirket kuranların, vatandaşın belini vergiler ile bükmesini 'ikiyüzlülük' olarak tanımlayarak Twitter hesabından çok sert açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet'ten Pelin Ünker'in Paradise Papers kaynaklı yaptığı habere göre; kendi ülkelerindeki vergilerden kaçınmak isteyenlere kapılarını açan Malta’da, kimi faaliyetleri tartışmalı olan off-shore şirketlerin kayıtları arasından Başbakan Binali Yıldırım'ın ailesi ile bağlantılı şirketler de çıktı.

'HÜKÜMETİN TEK YAPTIĞI VATANDAŞI SÖMÜRMEK!'

Kamuoyunda 'vergi cennetleri'nde şirket kurmanın 'Hukuki mi?', 'Ahlaki mi?' olduğu tartışmaları sürerken, sert eleştiriler de gelmeye devam ediyor.

İşte CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun binlerce retweet ve beğeni alarak sosyal medyayı sallayan o paylaşımları;

'Vergilerle vatandaşın belini bükeceksiniz ama vergi vermemek için şirketlerinizi Malta’da kuracaksınız! Bu ikiyüzlülüğünüzü bu halk unutmaz!'


'Vatandaşa “vergini öde, dövizini bozdur” diyenler ne vergisini ödüyor ne de dövizini bozduruyor! Hükümetin tek yaptığı vatandaşı sömürmek!'


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?