Türkiye Hahambaşılığı Vakfı: Teşekkürlerimizle, Amen

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevilerin 12 Aralık Hanuka Bayramları dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak 'tebrik' ve 'esenlikler' diledi.


T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İnternet Sayfası'ndan 'Hanuka Bayramı Mesajı' başlığı ile bugün (11.12.2017) yayınlanan mesaj şöyle:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Musevilerin 12 Aralık Hanuka bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

'Musevilik inancına mensup tüm vatandaşlarımızın Hanuka bayramını tebrik ediyorum.

Aziz milletimizin güçlü birlik, beraberlik ve aidiyet duygularının temelinde, yüzyıllardır bu topraklarda vatandaşlarımızın inanç, kültür ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine gösterilen özen yatmaktadır.

Bizler, farklılıkları zenginlik olarak algılamayı ve her şartta herkese karşı adaletli olmayı esas alan medeniyet anlayışımız doğrultusunda, karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı barış ve huzur ortamını bu cennet vatanımızda gelecekte de muhafaza etmeye devam edeceğiz.

Toplumumuzun ayrılmaz parçası Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Musevilerin Hanuka bayramını tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum.''

TÜRKİYE HAHAMBAŞILIĞI VAKFI: TEŞEKKÜRLERİMİZLE, AMEN...

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı (Türk Yahudi Toplumu) Twitter hesabından 15 bini aşkın takipçisi ile mesajı paylaşarak üstüne 'Teşekkürlerimizle, Amen
Hanukiyaların İlahi ışığının Bir Olan Yaradan’ımızın tüm çocuklarına huzur & barış vesilesi olmasını dileriz...' yazdı.


Türk Yahudi Toplumu'na yönelik 1947 den bu yana yayın yapan Şalom Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas'ta Twitter hesabından konu ile ilgili Hürriyet'in haberini paylaşarak 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Yahudilerin Işık Bayramı'nı kutladı' dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?