AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tunus'tan zeytinyağı alacağız

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Tunus'tan zeytinyağı ithal edebiliriz' açıklamasına sosyal medya hesaplarından sert tepki gösterdi.

Hayır'ın Sesi / Haber Merkezi

Adeta AKP'nin sözde 'Yerli ve Milli Tarım Politikası' nın özünü deşifre eden CHP'li Özkan,
'ERDOĞAN AÇIKLADI: TUNUS'TAN ZEYTİNYAĞI ALACAĞIZ! Türkiye'de zeytin ağaçlarını kes, Tunus'tan zeytinyağı ithal et. Tunus'ta zeytin ağacı sayısı yaklaşık 90 milyon, bizde ise 2 kat fazla 179 milyon. Bu kadar beceriksizlik ancak kötü yönetimle olur' dedi.

Kısa sürede 20 bine yakın paylaşım alan CHP'li Özkan'ın açıklamasına binlerce yorum yapıldı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları yaptıkları yorumlarda 'Acaba Tunus'tan zeytinyağını 'gemicikler' ile ithal etmeyi hatta iktidara yakın bazı marketlerde yüksek kar marjı ile satmayı bile önceden planlayan, Saray'a yakın birileri mi var?' benzeri soruları gündeme taşıdı.


NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Tunuslu mevkidaşı El-Baci Kaid El-Sibsi ile düzenlenen ortak basın toplantısında 'Tunus’un huzurunu, istikrarını, ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Tunus’un kalkınması Türkiye’nin de kalkınması demektir. Bu amaçla açtığımız 300 milyon dolarlık kredi Tunus tarafından kullanılmıştır, 300 milyon dolarlık kredi de kullanılmayı bekliyor. Tunus’a ekonomik alandaki desteğimiz artarak devam edecektir... Türk ve Tunus ekonomi bakanlığı dar kapsamlı bir çalışma yapacak. Nerede sıkıntı var bunları süratle aşmak istiyoruz. Gerek ekonomi gerekse savunma alanında iş birliği yapacağız. Buradaki cari açığı dahada düşürelim. Örneğin bir zeytinyağı ithalatı olabilir. Arkadaşlar bu konuda çalışma yapacak...' demişti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?