Feyzioğlu: Tüm sandıklarda resmi temsilci bulundurmaya talibiz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu; çağdaş demokrasilerde olması gerektiğini belirterek, TBB ve 79 baro olarak her sandıkta bir resmi temsilci bulundurmayı talep ettiklerini açıkladı.

TBB Başkanı Feyzioğlu, 'Yüksek Seçim Kurulu Kanunu değiştirilirken, Seçim Kanunu'na da bir madde eklensin. Biz tutanakların asıllarını sandık sandık milletimize toplamayı taahhüt ediyoruz. 'Tutanak toplanamadı, oy çalındı' diyoruz. Bir oy çaldırırsam, hesap sorun bana...' dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası Belgelerini açıklamasından sonra iktidar ile arasında yaşanan tartışmalara da isim vermeden değinen TBB Başkanı Feyzioğlu, ''Seni pişman edeceğiz' açıklamaları talihsiz açıklamalar... Bırakınız tehdit etmeyi, 'pişman olacaksın' gibi cümleleri, 'gereği neyse yapılsın' diye konuşmamaları lazım.' ifadelerini kullandı.


Aydınlık'ta yer alan habere göre, Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik’in organize ettiği toplantıda basın mensuplarıyla buluşan Feyzioğlu'nun açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

"SENİ PİŞMAN EDECEĞİZ AÇIKLAMALARI TALİHSİZLİK"

"'Seni pişman edeceğiz' açıklamaları talihsiz açıklamalar. Anayasal sistemimiz özellikle 16 Nisan referandumunun ardından öyle bozuldu ki. HSYK’nın oluşumu neredeyse tek başına iktidar partisi genel başkanının iki dudağının arasına bırakıldı. Ya parti genel başkanı olarak, ya da cumhurbaşkanı olarak üyeleri belirleme yetkisine sahip oldu. Bu konuda adım atacak savcı da bu konuda karar verecek hakim de o HSYK’ya tabi. Demek ki bu kişilerin en ufak bir şaibe olmamasını teminen çok tedbirli konuşmaları lazım. Bırakınız tehdit etmeyi, 'pişman olacaksın' gibi cümleleri, 'gereği neyse yapılsın' diye konuşmamaları lazım. Man Adası olayında birinci ihtimal, paranın kaynağının belli olması. Türkiye’den dışarıya para gitmesi de dışarıdan gelmesi de suç değildir. Bunu siyaseten vatandaş değerlendirmelidir. Dolmuşçuya 'sen dolarını bozdur' derken, milyonlarca dolar yurt dışına gidip geliyorsa bu sorgulamayı vatandaş yapar, savcı yapmaz. İkinci ihtimal, paranın kaynağı belli değilse, o zaman hukuken sorgulanır. Sorgulamayı savcı yapar. Hangi Savcı HSYK’ya bağlı. Hangi HSYK, iktidar partisi genel başkanının doğrudan ya da dolaylı olarak üyelerini belirlediği HSYK. İşte bu yüzden bu anayasa ile gitmez."

"SANDIKLARA RESMİ TEMSİLCİ KOYMAYA TALİBİZ"

"Yüksek Seçim Kurulu Kanunu değiştirilirken, Seçim Kanunu'na da bir madde eklensin. Biz tutanakların asıllarını sandık sandık milletimize toplamayı taahhüt ediyoruz. Bunun için kamuoyu oluşturmak lazım. 'Tutanak toplanamadı, oy çalındı' diyoruz. Bir oy çaldırırsam, hesap sorun bana. Siyasi partiler nasıl sandıklara temsilci koyuyorlar. Biz çağdaş demokraside olması gerekeni talep ediyoruz. Barolar olarak her sandıkta biz bir resmi temsilci bulundurmak istiyoruz. 35'inci baro başkanları toplantısında bu konuyu masaya koyduk. Katılan tüm başkanlar, tüm vilayetlerde biz buna hazırız dediler"

Aydınlık'ta yer alan haberin tamamını okumak için BURAYI tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?