Kurtulmuş: Çanakkale Zaferi ile 15 Temmuz Zaferi arasında hiçbir fark yoktur

Çanakkale Zaferi ve düşmanın 9 Ocak 1916'da Gelibolu Yarımadası’ndan tahliyesinin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un, 'Çanakkale Zaferi ile 15 Temmuz Zaferi arasında hiçbir fark yoktur' sözleri damga vurdu. Kurtulmuş'a sosyal medyadan tepki yağdı.


BAKANLARIN AMACI KOLTUKLARINI KORUMAK MI?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Kurtulmuş'un geçmişte 'Harun gibi geldiler karun gibi oldular' sözlerini hatırlatan bazı sosyal medya kullanıcıları, resmi kaynaklarca doğrulanmasa da Bakanlar Kurulu'nda yapılacağı kamuoyunda tartışılan değişiklik öncesi Kurtulmuş'un 'siyaseten' bu çıkışı yaptığını iddia etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de iki gün önce katıldığı bir açılışta '15 Temmuz gecesi TBMM kapısında ruhsatlı silahım ve 3 şarjör ile nöbet tuttum' demiş, daha sonra Halk Tv'de yayınlanan bir habere göre 'kaçış' videosunun görüntüleri ortaya çıkmıştı.

'ÇANAKKALE ZAFERİ İLE 15 TEMMUZ ZAFERİ ARASINDA HİÇBİR FARK YOKTUR'

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Seddülbahir köyünde bugün düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 'Çanakkale'de, 9 Ocak 1916’daki büyük Zaferle, 18 Mart’taki büyük Zaferle, 15 Temmuz büyük zaferi arasında hiçbir fark yoktur' dedi. Twitter hesabından konuşmasının videosunu yayınlayan Kurtulmuş'a sosyal medyadan tepki yağdı.


Kurtulmuş'un açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

'Çanakkale gelmiş, geçmiş olan bir şey değildir. Trablusgarp, Allahuekber Dağları'nda verilen mücadele, Medine ve Kudüs’te verilen mücadele tarihte kalmış olan mücadelelerden ibaret değildir. Düşman, aynı düşmandır. Bu millette aynı millettir. Dün emperyalist olarak bu milletin karşısına çıkanlar, bugün de neoemperyalist oyunlarıyla milletin karşısına çıkıyorlar. Dün Çanakkale’de mertçe karşısına çıkmaya gayret edenler, bugün 15 Temmuz ihanetleriyle bu milletin karşısına çıkmaya çalışıyorlar.

Onun için hiç unutmayın ki Çanakkale'de, 9 Ocak 1916’daki Büyük Zaferle, 18 Mart’taki Büyük Zaferle, 15-16 Temmuz Büyük Zaferi arasında hiçbir fark yoktur. Büyük bir bağlantı vardır.'


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?