Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı AKP'lilerin, 28 Şubat kumpas davası ve ölüm yıl dönümü nedeniyle rahmetli Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'a iltifatlar düzmesine yazar Nihat Genç'ten sert tepki geldi.

Bazı yaşananları hatırlatma ihtiyacı duyduğunu belirten Genç, ''Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve AKP'li vekillerin, Erbakan Hoca'ya 'büyük devlet adamı, büyük insan' iltifatları ikiyüzlülük, riyakarlıktır. 'Çüş' diyorsun yani. Milli Görüş gömleğini çıkartıp, Erbakan'ı arkadan vuranlar, hançerleyenler kimler? Bunlar... Sizin Erbakan Hoca'nın mezarına gelecek, anacak yüzünüz mü var? Tam tersi istikamete gittiniz... Hoca'yı hiç sevmediniz ve siyonizm, Amerika, FETÖ tarafına geçtiniz. Sizin var oluş sebebiniz bu. AKP'nin kuruluşuna gelelim. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Tayyip Bey nereye geçtiler? Hoca'nın düşmanı FETÖ'nün yanına geçtiler. Bunları ne çabuk unuttunuz. Üstelik Suriye mayın sınırları ihalesi İsrail'e veriliyordu. Hatırlayın, Tayyip Bey 'İsrail'e vereceğim' dedi. O zaman bunlar için Erbakan Hoca ne dedi 'Bunlar siyonizmin uşaklarıdır' dedi' ifadelerini kullandı.

Hayır'ın Sesi / Haber Merkezi

Ulusal Kanal'da yayınlanan Erdem Atay'ın sunduğu "Veryansın" programına katılan Oda Tv yazarı Nihat Genç'in konu ile ilgili açıklamaları şöyle:

"Erbakan Hoca, 'Bunlar, siyonizmin uşağıdır' dedi"

''Erbakan Hoca ile ilgili şöyle bir şey oldu, çok şaşırdım. Önce Cumhurbaşkanı sonra Başbakan ardından bütün AKP'li vekiller 'Hocamız şöyleydi. Hocamız böyleydi' diye övgüler, iltifatlar dizdiler. Hatta o gün parlamentoda görüşme yapılamadı. Erbakan Hoca'ya övgüden dolayı. Şaşırdım kaldım, önce 'bana ne' dedim, sonra baktım genç nesilden insanlar bilmiyor mu bunları, baktım 1998'den bu yana 19 yıl geçmiş, bilmeye bilirler.

Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve AKP'li vekillerin, Erbakan Hoca'ya büyük devlet adamı, büyük insan' iltifatları ikiyüzlülük, riyakarlıktır. Bunu biz söyleyebiliriz. Ama bunların söylemesi ikiyüzlülük, riyakarlıktır. 'Çüş' diyorsun yani. Milli Görüş gömleğini çıkartıp, Erbakan'ı arkadan vuranlar, hançerleyenler kimler? Bunlar.
Ne çabuk unuttunuz ya. Hoca'yı hiç sevmediniz ve siyonizm, Amerika, FETÖ tarafına geçtiniz.
AKP'nin kuruluşuna gelelim. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Tayyip Bey nereye geçtiler? Hoca'nın düşmanı FETÖ'nün yanına geçtiler. Bunları ne çabuk unuttunuz. Üstelik Suriye mayın sınırları ihalesi İsrail'e veriliyordu. Hatırlayın, Tayyip Bey 'İsrail'e vereceğim' dedi. O zaman Erbakan Hoca ne dedi bunlar için 'Bunlar siyonizmin uşaklarıdır' dedi.

"Hoca'yı kenarda çürüttüler"

AKP medyası ve yandaşlar, Hoca'nın sağlığında bunlar gömleklerini çıkarttılar da başka bir şey kurdular. 'Ilımlı İslam Projesi'ni kurdular ya, bu proje ABD ve İsrail projesi. Ne yaptılar Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) başkanlığını yaptılar ve 'Hoca kenarda dursun, kimse yüzüne bakmasın' diye bir 15 yıl geçti.
Hoca'yı bir kenarda çürüttüler. Tek bir tanesi ekranlarına çıkartmadı, bir demecini vermedi. Bu AKİT Gazeteleriymiş, öbürüymüş, yandaş, Yeni Şafak, televizyonlarmış, aklına ne geliyorsa, ölene kadar Hoca'nın yüzüne bakmadılar.
Şimdi birden Hoca'yı göklere çıkartmaya başladılar. Yani ikiyüzlülük diye bir şey var. 'Kör ölür, badem gözlü olur' diye bir deyim vardır. Fazladan iltifat edersen, bizde ölünün arkasından diye hoşgörürüz. Ama bunlar Erbakan Hoca'nın ölümünü fırsat bilip, kendilerini badem gözlü yaptılar.

"Hoca'yı arkadan hançerleyip, siyonizm, ABD, FETÖ tarafına geçtiniz"

Siz BOP'un tarafına geçtiniz. Erbakan Hoca'nın kavgası neydi? D8 diye İslam ülkeleri vardı, AB tartışmaları da vardı. Erbakan Hoca da 'Biz de bu İslam ülkelerini toplayalım. Anti-emperyalist, anti-siyonist bir şey olsun.' diyordu. Yaygın kanaat İsrail istemedi bunu, FETÖ ile indirdi Hoca'yı. Yani Türkiye'deki ayakları, ajanlarıyla Erbakan Hoca'yı indirdiler.

Erbakan Hoca'yı bizde rahmetle analım. Sebebi, FETÖ ve AKP iktidarının en galiz döneminde en galiz eleştirileri yapmıştır. Hoca'nın hatırasından özür dileyerek eleştirimizi de getirelim, 'Siyonizmin uşakları' dediğin bu insanlar da senin arka bahçende büyüdü. Gerçek budur. Ancak Hoca anti-siyonist, anti-emperyalist duruşundan hiç vazgeçmemiştir. O yüzden bizim için saygıdeğerdir. Ama bunların Hoca'yı anacak, yüzüne bakacak, yüzleri yoktur.

BOP başkanlığı yapıp, Irak'ta bir milyon insan öldü. Suriye de Irak da her şey İsrail'in dediği gibi oldu. Orada müslüman ülke kalmadı, darmadağın ettiniz ortalığı, şimdi de 'yok Hocamız öyleydi, böyleydi'. İnsan bir laf ederken utanır. Hoca'yı arkadan hançerleyip, çıktınız. 'Milli Görüş gömleğini çıkarttık' diyen sizsiniz. 'Ilımlı İslam Projesi'ne geçtik' diyen sizsiniz. CIA yazarlarıyla, Graham Fuller'lerle, FETÖ ile yola düşen, 15 yıldır da bu konu da iktidar olan sizsiniz. Bütün bu hareketleriniz de Erbakan Hoca'yı bitirmektir. BOP başkanlığı tabi ki çok ötesinde Türk Devleti'ni, Ordusu'nu, Hukuku'nu tasviye etmekti.

"Sizde Erbakan Hoca'nın mezarına gelecek yüz mü var?"

Şimdi tabi bunu Türk Medyası'nda yazabilen tek kişi yok. Dün bunu diyordunuz, bugün bunu diyorsunuz, hiç mi utanmıyorsunuz? Sizin Erbakan Hoca'nın mezarına gelecek, anacak yüzünüz mü var? Tam tersi istikamete gittiniz. Çıktınız Refah Partisi'nden, Saadet Partisi'nden direkt FETÖ'ye gittiniz. Direkt Amerika istikametine gittiniz. Sizin var oluş sebebiniz bu.
Hoca, bunlara benzemiyordu, bizde saygı ile analım, delikanlılık bunu söylemeyi gerektirir."

Ulusal Kanal Veryansın Programı Nihat Genç-Erdem Atay (03 Mart 2018)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün