Cumhuriyet'ten sonra, laiklik ve demokrasiye de haince saldırdı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayınladığı Cuma mesajında; Cumhuriyet'in ilanını, Müslümanların tarihine geçen 'kara bir leke' olarak tanımlayarak, 'Cumhuriyet bizim değil, bilakis kâfirlerin ve uşaklarının sistemidir' diyen Hilafetçi, Şeriatçı yazar Abdullah İmamoğlu haince saldırılarına devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumuşunun 79. yıl dönümünde iktidardan gelen 'Atatürk ile yakınlaşma' mesajlarının 'samimiyeti' tartışılırken, Hilafetçi ve Şeriatçı bazı çevreler cumhuriyet ve laiklikten sonra düşmanca saldırı alanlarını genişleterek demokrasiyi bile hedeflerine koydular.



'LAİKLİK VE DEMOKRASİNİZ, CAHİLİYE YÖNETİMİDİR'

Değişim TV'de program yapan 'Köklü Değişim' dergisi yazarı ilahiyatçı Abdullah İmmaoğlu, 10 Kasım tarihinde 100 bin takipçiyi aşan sosyal medya hesabından paylaştığı Cuma mesajında, 'İdarecilerin #Müslüman olan bu halka her fırsatta cumhuriyeti, laikliği ve demokrasiyi sevdirme gayret ve yarışı içerisinde olmaları ne kadar büyük bir talihsizliktir ve aynı zamanda üzücüdür... Ey #Yöneticiler! Canhıraş bize süslü sözlerle sevdirmeye çalıştığınız, #laiklik ve demokrasiniz #cahiliye yönetimidir...' dedi.

'MERDİVEN ALTI DİNİ EĞİTİM'İ SAVUNDU

Devlet kontrolünden 'kaçak' şekilde, sözde 'dini eğitim' verdiğini iddia eden halk dili ile 'merdiven altı' diye tabir edilen bazı yerlerde çocukların maruz kaldığı 'Tecavüz, taciz, cinsel saldırı' gibi konuları es geçerek demokratik laik eğitim sistemimize saldıran İmamoğlu, 'Takip edin; kaosun, huzursuzluğun, adaletsizliğin iz düşümlerini götüreceği yer #demokratik laik eğitimden başkası değildir…' ifadelerini kullandı.

HİLAFETE DAVET

Cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye haince saldırılarına devam eden İmamoğlu, 'Allah’ın hükümlerini yeryüzüne #hâkim kılacak ise ancak #Râşidî #Hilâfet’tir. Davet edenler buna davet etsin, çalışanlar da bunun için çalışsınlar…' dedi.


Ulu Önder Atatürk'ün bu sene Cuma gününe denk gelen hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım tarihinde İmamoğlu'nun paylaştığı işte o mesaj:

''İdarecilerin #Müslüman olan bu halka her fırsatta cumhuriyeti, laikliği ve demokrasiyi sevdirme gayret ve yarışı içerisinde olmaları ne kadar büyük bir talihsizliktir ve aynı zamanda üzücüdür. Kimisi #Cumhuriyet’ten için “ulu çınar” benzetmesi yapar, kimisi laiklikle bir problemlerinin olmadığını deklare eder, kimisi de “#merdiven altı dini eğitime #hayır” diyerek laikliğin dışında bir #eğitim anlayışının asla kabul edilemeyeceğini söyler… Merdiven üstünde yetiştirilen “#dindar #nesil(!)” yetiştirilecek dindar neslin(!) teminatıdır. Uyuşturucu kullanma yaşının #ilkokul seviyesine kadar düşmüş olması merdiven üstü #laik eğitim sisteminin eseri değil mi? #Alkol komasına girecek kadar alkol müptelası olan ve hatta bundan ötürü yaşamını yitiren #gençlik demokrasinin acı meyvelerinden özgürlüğün ve çağdaşlığın marifeti değil mi?

Takip edin; kaosun, huzursuzluğun, adaletsizliğin iz düşümlerini götüreceği yer #demokratik laik eğitimden başkası değildir…

Hey hat keşke bilselerdi!

Nesillerin ve gençliğin göz göre göre eriyip yok olmasına sebep olan laikliği ve laik eğitim sistemini bu halka sevdirme çalışmaları kişiyi celladına #âşık etmek gibidir.

Ey #Yöneticiler! Canhıraş bize süslü sözlerle sevdirmeye çalıştığınız, #laiklik ve demokrasiniz #cahiliye yönetimidir. Sizi bilmeyiz ama #biz, bizi #davet ettiklerinizden beriyiz. İsteyen dilediğini söylesin ve yazsın, biz Rabbimizin razı olduğundan başkasını ne söyleriz ne de yazarız.

Onun için diyoruz ki; #huzur da, #güven de, #adalet de #İslâm’dadır. Ve #Allah’tan daha #güzel #hüküm veren yoktur. Allah’ın hükümlerini yeryüzüne #hâkim kılacak ise ancak #Râşidî #Hilâfet’tir. Davet edenler buna davet etsin, çalışanlar da bunun için çalışsınlar…

Cumanız Mübarek Olsun
İlahiyat - Yazar Abdullah İmamoğlu
#cuma #namaz''


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?