CHP'den 'Türk' ve 'Türkiye' ifadelerinin kaldırılmasına sert tepki

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği gibi bazı meslek kurumlarının isimlerindeki 'Türk' ve 'Türkiye' ifadelerinin kaldırılmasına yönelik verdiği talimata CHP'den sert tepki geldi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye'deki kurumların başından 'Türk' ve 'Türkiye' kavramlarının kaldırılmasına sert tepki göstererek 'Bu ancak Türkiye'yi işgal eden bir gücün işi olabilir. Başka kimsenin işi olamaz' dedi.

Hayır'ın Sesi / Haber Merkezi

'BU AKIL İŞİ DEĞİL, BU YOLDAN DÖNÜN'

CHP'li Balbay'ın konu ile ilgili bugün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamaları şöyle:

''Türkiye'deki kurumların başından 'Türk' ve 'Türkiye' kavramlarını attırmak ancak ve ancak Türkiye'yi işgal eden bir gücün işi olabilir. Başka kimsenin işi olamaz.

Ancak böyle bir güç gelir Türkiye'ye, 'Bu ülkedeki Türk kavramını nasıl unutturayım, Türkiye kavramını nasıl erozyona uğratayım?' diye düşünür ve ancak o belki de o koşullarda bile ancak cesaret etmeye kalkarsa, böyle bir şey düşünebilir.

Bir işgal gücü bile bir durur ' Ya bu ülkeyi bu kadar karşımıza alırsak, yönetmemiz zor olur' der.

Ancak şu an da biz Türkiye'deki bu ülkenin üzerine oturduğu temel kavramların erozyona uğraması için, hatta az önce vurguladığım gibi adeta dışarıdan Türkiye'ye gelen terör örgütleri yetmiyormuş gibi mevcut demokratik kurumları bile terör örgütü ile eşdeğer ilan etmeye kalkıyoruz.

Bu akıl işi değil, bu yoldan dönün...''

CHP'li Balbay'ın Twitter hesabından paylaştığı konu ile ilgili videosu şöyle:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eliaçık: Kimseye zarar vermeden sen de eğlen helaldir

Diyanet: 9 yaşındaki kadının yanında velisi olmadan da nikahlanması mümkün

Erdoğan'ın Erbakan'a iltifatlarına Nihat Genç'ten sert tepki: Çüş yani yaptıkları ikiyüzlülük, sizde Hoca'yı anacak yüz mü var?